Facebook hesabımı kalıcı olarak silmek

Facebook, bazen bizleri çok deli ediyor, en azından bi zamanlar beni açımdan öyleydi. Ama Facebook’un sadece arkadaşlarımız arasında dönen bir ortam olmaktan çıkıp, tv, spor, ders, yeni hobiler vs. gibi daha farklı çevrelerle aktif biçimde birleşmesi ve birazcıkda halkımızın her gördüğü videoyu muhakkak benimde yükleyip paylaşmam lazım hevesinden vazgeçmesiyle tekrar ilgimi çekmeye başladı. Belki hepiniz bilirsiniz daha 1 sene öncesine kadar girer 2 video izler, güzel olanları ya paylaşır yada video indirici programlar vasıtasıyla indirip kendi profilimizden yükleyip paylaşıp çıkardık. Şükür ki insanımız bundan vazgeçti gibi, birde Youtube’un tekrar açılmasıda bunda etkili olmuş olabilir.

Neyse biz konumuza dönelim. Ben genede Facebook hesabımı silmek istiyorum diyorsanız 2 çözüm var. Aslında çözümlerden birisi kalıcı değil tabi. Facebook hesap ayarlarından, güvenlik kısmına gelip, oradan da hesabımı dondur seçeneğini işaretleyip hesabımızı en yakın arkadaşlarımız dahi herkeze kapatmış gibi gösterebiliriz. Tabi eskiden Facebook hesabımızı buradan siliyorduk, dondur düğmesine tıklayıp onaylayınca 14 gün boyunca hesabımıza girmezsek hesabımız kalıcı olarak siliniyordu.

Şimdi ise Facebook hesabımı dondur ile Facebook hesabımı sil kısımlarını birbirinden ayırarak birkaç saat içinde Facebook hesabınızı tamamen silme imkanı gelmiş durumda.

Buraya tıklayın, ama önce uyarıyı dikkatle okuyun. Dediğine göre hesap silme işleminiz onaylandıktan sonra eski Facebook kullanıcı adınız dahil hiçbir bilginizi geri alamayacak ve bu bilgilerle tekrar Facebook’a kayıt olamayacaksınız. Eğer yazıyı iyice okuduysanız gönder butonuna bastıktan sonra işleminiz birkaç saat içinde gerçekleşip Facebook hesabınız geri dönüşümsüz olarak silinmektedir.

Facebook hesabını silmek için tıkla!

101 Yorum var

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Yorumcu bilgileriniz
  1. HAKKI

    isa bey özür dilerim ama bir sorum daha olacak…
    facebook hesabımı silersem, karşı taraf eski yazışmalarımızı görebilirmi…
    görürse şayet, facebook hesabımı silmeden önce ismimi değiştirsem, mesajlarımı kapatmadan önceki son ismimlemi görür…

    1. isa koç

      Şimdi iki yorumundaki sorunun cevabı şu, sen silsen bile onun hesabından bu yazışmalar silinmez.

      Ama adımı değiştirip hesabımı silsem fikri için teşekkür ediyorum, bunu sayende öğrenmiş oldum. Evet adını değiştirirsen ve hesabını silersen senin fotoğraf ve paylaşımların görülmeyeceği için mesajı atan teşhis edilemez.

      Ancaaaak, eğer karşı taraf bu mesajın sahibini öğrenmek isteyip mahkemeye verirse o zaman facebook mahkeme ile bu geçmiş kimlik bilgilerini paylaşır ona göre.

  2. HAKKI

    İSA BEY İYİ ÇALIŞMALAR…
    BEN BİR ARKADAŞIMLA DAHA ÖNCE YAZIŞMA YAPMIŞTIM…
    ŞİMDİ BEN BU MESAJLARI KARŞI TARAFIN GÖRMESİNİ İSTEMİYORUM…
    TABİ GEREKİRSE BENDE GÖRMEYEYİM SIKINTI YOK.
    SİZDEN RİCAM BU KONUDA DETAYLI BİLGİ VERMENİZ….
    YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ….TEŞEKKÜRLER…

  3. Gizem

    hesabımı sildim ama karşı tarafdakinde konuşmalarımız hala okunabilirmi? bazen bu mesaja artık ulaşılamıyor felan yazıyor öyle bir şey yokmu?

    1. isa koç

      Evet, siz silsenizde onda sizle yapılan konuşmalar kayıtlı kalıyor.

  4. halil

    isa bey sıten mukemmel cok begendım :) Birisi ile ozel mesajda yazısırken bır anda bana hakaret fılan bende onu engelledım. aldıgım bılgılere gore o kısı o mesajları sılmıs ve facesını komple kapatmıs. Ben ne olur ne olmaz dıye mesajları sılmedım saklıyorum. Sorum su hotmailde kı gıbı bır sure sonra facedekı bu mesajlarım kendısı sılınır mı. sılınmedı ama daha ben sıldım dıyelım TEKRARDAN bu mesajlaraYINE ulasabılırmıyım mesahları ıkı tarafta sılse verıtabanlarında saklıyorlRMI saklıyorlarsa kac yıl ? mahkeme ıle paylasıyorlarmı

    1. isa koç

      Sen silmediğin sürece silinmez, ya da başkası sildiremez. Ama sen sildiğinde sana facebook veritabanından bu bilgileri vermez, fakat mahkeme kararı olursa onlara bilgileri verebilirler. Kendileri her ne kadar siliniyor desede ben geçmiş arşivlerin muhakak bir kopya sakladıklarını düşünüyorum.

  5. sevda

    kapatılmış bir facebook hesabının mesajı başkalarında kalırmı???

    1. isa koç

      Evet özel mesajlar başkalarında kalır. Eğer silmezse kalmaya devam eder.

  6. melike

    Peki hotmail hesabımı nasıl kapatabilirim?

    1. isa koç

      Hotmail hesabınızı silmek için http://www.isakoc.com/kullanmadiginiz-mail-hesaplarinizi-kapatin.html bu yazımı okumanız yeterlidir.

  7. melike

    http://www.altinkaynak.biz/facebook-da-sildiginiz-ozel-mesajlar-okunabilir/ Burada anlatılandan bahsetmiştim. Teşekkür ederim sağolun.

    1. isa koç

      Yazının baş taraflarında bir not yayınlamış sitenin yazarı. Yayınladığı bildiri aşağıda

      “Arkadaşlar bu araştırmamı 3 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirmiştim. Ancak yapılan güncellemeler sonrasında graph api tekniği ile alınan read_mailbox izninin tokenında değişiklik yapılmıştır. Böylece geçmiş ve silinen mesajlar saklanma olayı kaldırılmıştır. İlginize teşekkürler.”

      Yani dediğim gibi silindi mi, siliniyor.

  8. melike

    Faceyi silerken uygulamaları kapatıp faceyi sil butonuna basmamız gerekiyormuş. Ben uygulamaları kapatmadım, sadece sil butonuna basıp sildim 14 gün içinde silindi ve artık facem yok giriş olmuyor. Uygulamaları kapatmadığım için mesajlar fotoğraf ulaşılabilir mi acaba?

    1. isa koç

      Yok öyle birşey. Yanlış bilgi vermişler size. Silindimi uygulamalarda silinir.

  9. ayse

    Telefonda yazarken farketmedim.hesap donunca boyle paylasim mesajlar silinmediyse gorunurmu. Kisa surede donusunuz icin yine tesekkur ederim Simdiden.

    1. isa koç

      Şimdi normalde özel mesajlar sen hesabını dondursanda, komple silsende gönderdiğin kişi silmedikçe onda kayıtlı kalıyor. Ama daha önceki mesajında dediğin gibi o da mesajı silmiş. Böylelikle o mesaj silinmiştir ve bir daha görünmez.

      Yalnız herkese açık şekil de mesaj yazdım diyince acaba özel mesaj yerine onun duvarına mı paylaşım yaptın onu tam anlayamadım. Eğer onun duvarına paylaşım yaptıysan sen facebook hesabını dondurduğunda artık ne o arkadaşın ne de bir başkası o mesajı göremez. Ayrıca onun duvarına yaptığın bir mesajı sen silersen gene ne o ne de bir başkası göremez. Ayrıca kendi duvarından arkadaşını @arkadaşın şeklinde etiketleyip yaptığın paylaşımlarda da aynı şekilde silindikten ya da facebook hesabını dondurduktan sonra kimse göremez.

      Fakat silmeden facebook hesabını dondurursan facebook hesabını geri aktifleştirdiğinde görünür hale geri gelir hemen silmen gerekir.