Çalınan Facebook hesabını geri alma – Videolu Anlatım

Facebook hesabınıza giremiyorsunuz ve facebook hesabınızı birisinin çaldığını düşünüyorsanız fazla beklemeden hemen facebooka başvurmanız gerekmektedir. Çünkü Facebook hesabınızı geri almanız için size ait olan bilgilerin tamamını hesabınızı çalan kişi değiştirmeden gerekli geri alma adımlarını uygulamanız gerekmekte. Aksi takdirde çalınan Facebook hesabınızı geri alamayabilirsiniz. Facebook hesabı nasıl çalınır? Öncelikle Facebook hesabımızın çalınmaması için bazı kurallara dikkat etmeniz gerekmekte. Genelde gördüğüm kadarıyla aile içi ve okul arkadaşları arasında bu durum çok yaygın. Aile için de bilgisayarı ele geçirmek yada kardeşim başkalarıyla ne konuşuyor takıntıları üzerinden akrabaların facebook hesapları çalınabiliyor. Okul arkadaşları arasında Facebook hesabı çalma modası ise ya sevgili davasından, yada yeni palazlanan öğrencilerimizin kendini ispat etme davası yüzüne Facebook hesapları çalınıyor. Peki Facebook hesapları bu yakınlarımız tarafından genelde hangi yöntemlerle hesaplar çalınıyor derseniz görünürde 3 yol üzerinden facebook hesapları çalınmakta. İnternet tarayıcısında şifreyi hatırla seçeneği seçili hesaplarda tarayıcı ayarlarına girip kayıtlı şifreler kısmından kişinin şifresini öğrenerek Facebook hesabını çalmak Basit girilen şifreyi tahmin etmek. Gördüğüm kadarıyla sıralı tuşlar, en çok kullanılanı cep telefonu numarası yada herkesin senin en çok neyi sevdiğini bildikleri kelimeler. İnsanların neredeyse yarısı bu tip şifreler koyuyorlar. Özellikle yeni nesilimiz yani 2000 doğumlular ve sonrasında hafıza tam bir balık hafızası durumuna gelmiş. Bu yüzden şifrelerini unutmamak için bu

Yanlışlıkla silinen Youtube kanalını kurtarma

Youtube’da eskiden her hesap bir profil olarak kullanılabiliyordu. Daha sonra kanal denilen olay gelmesiyle birlikte bir hesaptan dilediğimiz kadar kanal açabilir hale geldik. Herşey iyi hoş oldu diyorkene pat diye Google’lun Google + diye sosyal medya Facebook’u çıkıverdi piyasaya. Google Plus insanlar tarafından benimsenmeyince Google her gün yeni şeyler denemeye ve insanları bu hizmeti kullanmaya mecbur bırakmaya çalışmakta. Bu zorlamalardan biriside Google Plus’da bir sayfa açtığında otomatik olarak o sayfa isminde Youtube’da da bir kanal açılıyor. Ya da Youtube’da bir kanal oluşturduğunda senden sürekli aynı isimle otomatik olarak bir Google Plus sayfası kurmanı istiyor. Bir süre sonra bu o kadar karışıklığa neden olmaya başlıyorki, aynı isimli hesaplar tam anlamıyla bir birine giriyor. Bende bir youtube kanalı açmıştım, daha sonra bir google plus sayfası açmaya karar verdim ve bu durumun farkında olmadığım için aynı isimle 2 adet youtube kanalı olmuş oldu. İsimler aynı, resimler aynı, hangisindesin, hangisi hangisine bağlı hiç belirtilmemiş, kafa iyice karıştı. Bu fazla youtube kanallarından birisini sileyim derkene asıl silinmemesi gereken kanalı silmişiz. İşin yoksa sayfayı geri kurtarmanın çaresini ara. Ama Google’ın çıkardığı bu karışıklık sadece benim değil, herkesin başını ağrıyor olmalı ki Youtube’un en altında yer alan yardım butonuna tıklar tıklamaz sana sunulan seçenekler arasında hemen yanlışlıkla