Yanlışlıkla silinen Youtube kanalını kurtarma

Youtube’da eskiden her hesap bir profil olarak kullanılabiliyordu. Daha sonra kanal denilen olay gelmesiyle birlikte bir hesaptan dilediğimiz kadar kanal açabilir hale geldik. Herşey iyi hoş oldu diyorkene pat diye Google’lun Google + diye sosyal medya Facebook’u çıkıverdi piyasaya. Google Plus insanlar tarafından benimsenmeyince Google her gün yeni şeyler denemeye ve insanları bu hizmeti kullanmaya mecbur bırakmaya çalışmakta. Bu zorlamalardan biriside Google Plus’da bir sayfa açtığında otomatik olarak o sayfa isminde Youtube’da da bir kanal açılıyor. Ya da Youtube’da bir kanal oluşturduğunda senden sürekli aynı isimle otomatik olarak bir Google Plus sayfası kurmanı istiyor. Bir süre sonra bu o kadar karışıklığa neden olmaya başlıyorki, aynı isimli hesaplar tam anlamıyla bir birine giriyor. Bende bir youtube kanalı açmıştım, daha sonra bir google plus sayfası açmaya karar verdim ve bu durumun farkında olmadığım için aynı isimle 2 adet youtube kanalı olmuş oldu. İsimler aynı, resimler aynı, hangisindesin, hangisi hangisine bağlı hiç belirtilmemiş, kafa iyice karıştı. Bu fazla youtube kanallarından birisini sileyim derkene asıl silinmemesi gereken kanalı silmişiz. İşin yoksa sayfayı geri kurtarmanın çaresini ara. Ama Google’ın çıkardığı bu karışıklık sadece benim değil, herkesin başını ağrıyor olmalı ki Youtube’un en altında yer alan yardım butonuna tıklar tıklamaz sana sunulan seçenekler arasında hemen yanlışlıkla